Showcase Geoslam pointcloud

Showcase Geoslam Winkelpand

In opdracht van BTA-Bollenstreek mocht TibiMedia een voormalig winkel/ kantoorpand scannen met bovenwoning. De eigenaren van dit pand onderzoeken de mogelijkheid om de bestemming te wijzigen naar volledig wonen.

Doordat de opname van een dergelijk object veel tijd op locatie in beslag neemt heeft BTA-Bollenstreek ervoor gekozen om van dit pand een 3D pointcloudscan te laten maken.

Met onze GEOSLAM ZEB REVO hebben we in 15 minuten het volledige pand in een 3D puntenwolk geregistreerd. Deze data hebben we daarna direct op locatie gecontroleerd op volledigheid en op juiste maatvoering. Dit proces neemt samen voor een object van 300m2 ongeveer 60 minuten in beslag.

Het pand heeft voor de tekenaar geen geheimen meer, constructie wordt zichtbaar, muurdiktes en vloerdiktes zijn nu bekend, gordingen onder de kap zijn zichtbaar en buiten zijn de afstanden tot buurpercelen meetbaar. Ook ingewikkelde hoeken of eventuele afbuigingen in de wanden/muren zijn direct inzichtelijk. Tevens kunnen oppervlaktes van vloeren of wanden snel berekend worden.

Bij het handmatig opnemen zal er de eerste keer op locatie ongeveer 1 dag nodig zijn om alle belangrijke primaire details vast te leggen. Hierna zijn er diverse bezoeken nodig om zo alle details in kaart te brengen. De pointcloud biedt hier mogelijkheden om achteraf deze zaken in bijvoorbeeld AUTODESK te controleren en na te meten. De tijdsbesparing is niet alleen winst voor de inmeter maar ook voor de eigenaar/ klant. Deze hoeft niet meerdere malen het pand te openen.

Bijgaand een indruk van het proces van zowel de scan op locatie als de uitwerking in AUTODESK.