EPA LABEL - ENERGIELABEL

Neem nu contact op en regel snel jouw energielabel!

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning energiezuinig of -onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een energiezuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu!

TibiMedia levert niet alleen beeldmateriaal voor woningpresentatie maar is tevens een bureau voor het ontwikkelen van plattegronden en energielabels voor huiseigenaren. Als verkoper of koper van een huis, ben je verplicht een geldig geregistreerd energielabel te hebben voor de woning. Voorkom een boete en vraag nu snel een meting aan! 

 

Image

Toepassingsgebieden:

 Verkoop woning
 Aankoop woning
 Verhuur woning
 Aanhuur woning

 

Kosten

Informeer naar de tarieven, Indien gewenst kunnen wij een combinatietarief maken met een plattegrond. Deze heb je ook nodig bij de verkoop of verhuur van jouw woning. De plattegrond is conform nen2580 BBMI, dit is de standaard binnen de woningmakelaardij. Wij leveren dan tevens het FML bestand mee. Deze is nodig om de plattegrond op Funda te vertonen. 

Stappenplan Epa-Label bij TibiMedia

  • Een energielabel vraag je aan via onze collega Guus hij is de Epa-Manager bij TibiMedia.
  • Je komt een prijs overeen om voor jouw type woning een energielabel op te laten stellen
  • Om een energielabel te registreren, komt een van onze energieadviseurs langs die de woning opneemt en een berekening maakt van de energiezuinigheid. Dit kan ongeveer 1 tot 1,5 uur duren.
  • Nadat de energieadviseur het energielabel in de EP-online database heeft geregistreerd, ontvang je na betaling een afschrift van het energielabel. Het label dat in de EP-online staat is altijd leidend bij verkoop of verhuur. Het label kan eventueel al gemeld worden aan de makelaar.

Voor de woningopname moet u aanwezig zijn. En zorg dat u zoveel mogelijk informatie van de woning beschikbaar heeft. Denk bijvoorbeeld aan bouwtekeningen en/of documentatie/facturen van zonnepanelen. Deze kunt u al op voorhand aan ons toesturen. Dit kan aan guus@tibimedia.nl

 

Voorbeelden RVO

Zijn alle woningen energielabelplichtig en wie vraagt het label aan? (update september 2022) PDF document | 281.67 KB

Energielabel voorbeeld woningen PDF document | 286.37 KB

Toelichting energielabel woningen PDF document | 106.95 KB